Gün Haber

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri: Zeytinyağlı Enginar
ABONE OL
Abone Ol
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Haberler / YEMEK
8 Nisan 2011 Cuma 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MALZEMELER:


10 tane enginar
2 orta boy patates
2 havuç
10 tane arpacık soğan (yoksa 1 tane büyük kuru soğan)
3-4 tane kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
dere otu
tuz

YAPILIŞI:

Limonlu suyun içinde olan enginarların kenarları temizleyin. Havuç, patates, soğan küçük küçük doğrayın, 1 çay bardağı bezelye ile tencereye koyun ve üstünden aşana kadar su doldurun. Yeterince tuz, kesme şeker ve zeytinyağı ilave edildikten sonra kaynatın.
Ayıklanan enginarları limonlu sudan çıkarın ve yıkayın. Tencerede kaynayan malzemenin içine atın. Üzerine bir limon sıkılır. Enginarlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin (suyunu çekip yağına inmeli). Tencerede soğuduktan sonra, enginarlar parçalanmadan tabağa alın. Kalan malzemeyi enginarlara taksim edin. İsteğe göre üzerine dere otu serpilir.
 
Afiyet olsun!
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber