Gün Haber

ŞEHRİYELİ TAVUK

Eti sebzeli ve soslu sevenler için, lezzetli bir Şehriyeli Tavuk tarifi.
ABONE OL
Abone Ol
ŞEHRİYELİ TAVUK
Haberler / YEMEK
16 Mart 2011 Çarşamba 10:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malzemeler:
1 bütün tavuk parçalara ayrılmış
1 yemek kaşığı yağ
1adet büyük soğan doğranmış
1 çarliston biber doğranmış
1½ su bardağı arpa şehriye
6 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı domates püresi
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Isınmış tavada tavuklarımızı hafif kızartıyoruz diğer tavada yağı ısıtıyoruz, soğanı kavuruyoruz ve biberi ekleyip soteliyoruz. (yaklaşık 5-7 dk yumuşayana kadar) Arpa şehriyeyi ilave ediyoruz, 5 dk karıştırıyoruz, sonra domates püresi ve tuz, karabiberi ekleyip ateşten alıyoruz. Malzemeyi fırın tepsisine boşaltıyoruz ve tavuk suyunu ekliyoruz, en üstüne de tavukları diziyoruz, ısınmış fırında yaklaşık 30/45dk. pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
 

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber