Gün Haber

KREMALI MANTARLI TAVUK

İster yemek, ister makarnanıza sos olarak kullanabileceğiniz, lezzetli bir tarif.
ABONE OL
Abone Ol
KREMALI MANTARLI TAVUK
Haberler / YEMEK
21 Mart 2011 Pazartesi 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak doğranmış soğan
  • 2 bardak doğranmış mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 bardak tavuk suyu (veya su)
  • 1 bardak süt
  • 2 bardak doğranmış tavuk eti
  • Bir avuç bezelye
Hazırlanması:
  1. Tereyağını eritin. Soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca mantarları ilave edin. Tuz, karabiber, kekik serpin.
  2. Mantarlar solmaya başlayana kadar pişirin. Üzerlerine unu serpin. Birkaç dakika kavurun.
  3. Tavuk suyunu ve sütü ekleyin. Ateşi biraz arttırıp karıştırarak unla iyice karışmasını sağlayın. Tavuğu ve bezelyeleri ekleyin. Ateşi kısıp kremanın koyulaşmasını ve etin pişmesini sağlayın. Tadını kontrol edip tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Afiyet Olsun!
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber