MALZEMELER:
Yarım bardak su
Çeyrek bardak Amerikan pirinci
1 çorba kaşığı mısır yağı
250 gr kıyma
2 çorba kaşığı tuz
6 orta boy kabak
1 çay kaşığı tuz
3 orta boy domates
Yarım çay kaşığı biber
1 bardak domates suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Küçük bir tavada pirinci ve suyu karıştırın, kaynamış suda su çekinceye kadar 20 dakika pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Orta boy bir tavada yağı kızdırın. Eti ve soteyi karıştırarak kahverengileşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Bütün kabakları oyun, içlerini temizleyin. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Büyük bir kapta, pirinç, et ve domatesleri karıştırın. Biber ve kalan 1 çay kaşığı tuzu koyun. Küçük bir kaşık kullanarak, her kabağa dört çorba kaşığı karışım doldurun. Kabakları bir kaba dizin, domates suyunu dökün. Üzerine tereyağı sürün ve 30 dakika kadar bıçak kolay batıncaya ve sos kalınlaşıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!