Gün Haber

ETLİ KABAK DOLMASI

Türk Mutfağı'nın vazgeçilmez yemeklerinden biri:Etli Kabak Dolması
ABONE OL
Abone Ol
ETLİ KABAK DOLMASI
Haberler / YEMEK
1 Nisan 2011 Cuma 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MALZEMELER:
Yarım bardak su
Çeyrek bardak Amerikan pirinci
1 çorba kaşığı mısır yağı
250 gr kıyma
2 çorba kaşığı tuz
6 orta boy kabak
1 çay kaşığı tuz
3 orta boy domates
Yarım çay kaşığı biber
1 bardak domates suyu
2 çorba kaşığı tereyağı

 

HAZIRLANIŞI:
Küçük bir tavada pirinci ve suyu karıştırın, kaynamış suda su çekinceye kadar 20 dakika pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Orta boy bir tavada yağı kızdırın. Eti ve soteyi karıştırarak kahverengileşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Bütün kabakları oyun, içlerini temizleyin. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Büyük bir kapta, pirinç, et ve domatesleri karıştırın. Biber ve kalan 1 çay kaşığı tuzu koyun. Küçük bir kaşık kullanarak, her kabağa dört çorba kaşığı karışım doldurun. Kabakları bir kaba dizin, domates suyunu dökün. Üzerine tereyağı sürün ve 30 dakika kadar bıçak kolay batıncaya ve sos kalınlaşıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!
 

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber