Gün Haber

FIRINDA SEBZELİ KARİDES GÜVEÇ

Ana yemeklere eşlik edecek lezzetli bir güveçte karides tarifi.
ABONE OL
Abone Ol
FIRINDA SEBZELİ KARİDES GÜVEÇ
Haberler / YEMEK
14 Mart 2011 Pazartesi 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malzemeler
500 gr orta boy taze karides(23-25 adet)
1 kaşık sirke
Soğan kabuğu
Yarım tatlı kaşığı tuz.
3-4 orta boy domates
2 adet sivri biber
5-6diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı ılık su
Pul biber
Tuz
Hazırlanışı
Karidesleri yıkıyoruz, üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde su ekleyip tencereye alıyoruz, tuz sirke, soğan kabuklarını ekleyip 20-30dk haşlıyoruz.
Haşlama devam ederken, domateslerin kabuklarını soyuyoruz. Küp küp doğruyoruz, biberlerin içlerini çıkarıp, sarımsakla birlikte ince şekilde kıyıyoruz. Tüm karidesleri, sebzeleri temizleniyor tuz, pul biber ve zeytinyağı ile güveç kabında harmanlıyoruz. En son ılık suyumuzu ekleyip fırında 40-50 dk pişiriyoruz.(180-200 derecede)
Afiyet olsun

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber