Gün Haber

DAVUTPAŞA KÖFTESİ

Fırında domates sosuyla pişirilmiş lezzetli bir köfte tarifi.
ABONE OL
Abone Ol
DAVUTPAŞA KÖFTESİ
Haberler / YEMEK
29 Mart 2011 Salı 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malzemeler:
  • 2 soğan, rendelenmiş veya robotta doğranmış
  • 750gr kıyma
  • Tuz ve karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 100gr dolmalık fıstık
  • Ayçiçek yağı
  • 1kg domates, soyulmuş
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 diş sarımsak
Hazırlanması:
  1. Soğanları rendeleyip veya doğrayıp sularını süzdürün. Geniş bir kaseye soğanları, kıymayı, tuzu, karabiberi, tarçını ve yenibaharı ilave edip yoğurun.
  2. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle yuvarlayıp ortasını açın ve boşluğa 2-3 dolmalık fıstık koyup kapatın. 
  3. Bir tabağa sıvı yağı koyun. Köfteleri yağda yuvarlayıp fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  4. Bu arada domatesleri soyun, robotta veya blendırda püre haline getirin. Tuz, karabiber, şeker ve kullanıyorsanız sarımsağı ilave edin. İsterseniz bir limonun suyu ve pulbiber de ilave edebilirsiniz. Bu karışımı köftelerin üzerine dökün ve 35 dakika daha -bir defa köfteleri çevirerek- pişirin.
 

Afiyet Olsun!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber