Gün Haber

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI

İçi sebzelerle doldurulmuş vitaminli ve lezzetli bir yemek.
ABONE OL
Abone Ol
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI
Haberler / YEMEK
25 Mart 2011 Cuma 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malzemeler:
  • 4 adet patlıcan
  • 5-6 adet sivribiber
  • 4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
  • 2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
  • 5-6 diş sarımsak, doğranmış
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanması:
  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
  2. Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları kızartın. Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivri biberleri zeytinyağında bir miktar kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
  3. Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun. Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)
  4. 200 derecelik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber