Gün Haber

Patlıcan çullama tarifi, nasıl yapılır?

Patlıcan mevsiminde her türlü halini değerlendirmek gerek. Hem yemek, hem salata, hem meze; siz nasıl yemek isterseniz o şekilde tüketebileceğiniz bir lezzet bu.
ABONE OL
Abone Ol
Patlıcan çullama tarifi, nasıl yapılır?
Haberler / YEMEK
10 Ekim 2022 Pazartesi 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Köz patlıcan, kapya biber ve köz domatesler bir araya geliyor, tavada biraz daha pişiyor. Ilık veya soğuk olarak tüketiliyor. Kızartma yapmak istemeden, az yağlı daha sağlıklı haliyle tüketmek isterseniz patlıcan çullama tarifi sizler için geldi, şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler

3 adet patlıcan

2 adet kapya biber

2 adet yeşil köy biberi

2 adet domates

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı (silme) tuz

1,5 çay kaşığı (silme) karabiber

1 kase ayıklanmış maydanoz

 Nasıl Yapılır?

Varsa döküm tencerenizde soğan hariç tüm sebzeleri 10 dakika arayla çevirerek közleyin. Fırında közleyecekseniz 180 derece önceden ısıtıp patlıcanlar yumuşayıncaya dek 25-30 dakika kadar fırınlayın. Közlenmiş sebzeleri kapağını kapatabileceğiniz bir kaba alın. Kapatıp 15 dakika kadar bu şekilde dinlendirin. Ardından hepsinin kabuklarını soyun.

Patlıcanları büyük küpler halinde doğrayın. Biber ve domatesleri ise küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın ve piyazlık doğradığınız soğan ve ince ince kıydığınız sarımsaklar tamamen karamalize olup yumuşayıncaya dek karıştırarak soteleyin. İyice yumuşamış soğanlara önce domatesleri ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Ardından kalan tüm sebzeleri ekleyin. Tuz, karabiberini ekleyip karıştırın. 2-3 dakika kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Ocaktan almadan hemen önce kıyılmış maydanozu ekleyip hafifçe karıştırın. Ilık veya soğuk olarak tüketin.

Servis tabağına alın, damak tadınıza göre sirke veya limon suyu ilave edebilir, zeytinyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber