Yemeklerin de tadı tuzu olan sarımsak, basit ancak faydalı birkaç bitkinin katılımıyla hastalık savaşçısı, metabolizmayı hızlandırdığı için zayıflamaya yardımcı bir çaya dönüşebilir.
Malzemeler
- 2 diş sarımsak
- 1 dilim taze zencefil (ince ve küçük)
- ½ çay kaşığı zerdeçal
- 1 su bardağı sıcak su
Tatlandırmak için:
- ½ çay kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Nasıl yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları, rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- İnce bir dilim kestiğiniz taze zencefilin kabuk kısmını alın.
- Sıcak suyu küçük bir cezveye aktarın. Rendelenmiş sarımsak ve taze zencefil dilimini 2 dakika kadar kaynatın.
- Ocaktan aldığınız çay karışımına zerdeçalı katın ve kendi sıcaklığında 3 dakika kadar demlendirin.
- Çay fincanına süzdüğünüz sarımsak çayını, arzuya göre bal ve limon suyu tatlandırdıktan sonra bekletmeden için. Sarımsağın faydalarından yararlanmak isteyen sevdiklerinizle paylaşın.
Sarımsak Çayının Faydaları
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kanseri tedavi eder ve önler.
- Kilo kaybına katkı sağlar.
- Enerji verir.
- Enfeksiyonlarla savaşır.
- Kolesterolü düzenler.
- Kan basıncını azaltır.
- Mide kanserini tedavi eder.
- Vajinal enfeksiyonları tedavi eder.
- Ülserin etkisini azaltır.
- Egzersiz performansını artırır.
- Sarımsak antibakteriyel, antiviral, antiparazit ve antifungal özelliklere sahiptir.
- Sarımsak tüketimi kalp sağlığını korur.
- İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde alzheimer hastalığını önler.
- Vücuttan toksi maddelerin atılmasına yardımcı olur.
- Kemikleri güçlendirir.
- Cildinizin güzelleşmesine katkı sağlar.
Sarımsak Çayı Yan Etkileri
Ulusal Sağlık Örgütüne göre sarımsak tüketiminin fazla olmasının herhangi bir zararı yoktur. Yaratabileceği olası yan etkiler nefes ve vücut kokusu ile midede duyabilecceğiniz rahatsızlıktır. Sarımsağa alerjiniz olması durumunda daha fazla semptom görmeniz olasıdır.