Gün Haber

Pancarlı karnabahar turşusu tarifi, nasıl yapılır?

Turşu hemen hemen ham olan tüm malzemelerle yapılabilir. Bu sebeple mantık olarak mevsimi yoktur. İster yaz kirazıyla ister kış elmasıyla hazırlayabilirsiniz. Hiçbiri beyaz lahana, biber ve salatalığın eline su dökemez ama inanın bu sıra dışı malzemelerle de lezzetli turşu elde edebilirsiniz.
ABONE OL
Abone Ol
Pancarlı karnabahar turşusu tarifi, nasıl yapılır?
Haberler / YEMEK
28 Eylül 2022 Çarşamba 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Önemli olan malzemeyi ham bulmak ve limon mu sirke mi kullanacağına karar vermek! İşin aslı, limon suyuyla yapılanlar kısa, sirkeli olanlarsa uzun süre dayanır. Çünkü sirke, limon asidine göre malzemeyi daha uzun süre korur.

Turşu için neleri kullanacağınıza gelirsek... Olgunlaşmamış hemen her malzemeyle turşu yapılır. Misal kelek yani ham kavun veya yeşil erik, çağla badem, bamya, domates, sarımsak, biber, patlıcan, sarı kiraz, karnabahar, kaya koruğu, havuç, taze fasulye, kapari gibi.

Mevsimin sofralarımıza hediye paketinde sunduğu iki güzel sebzenin birlikteliğiyle tanıştıracağız sizi bu kez.

Pancarlı Karnabahar Turşusu

Karnabahar ve pancar bir araya gelip, önce göze sonra damağa hitap ediyor. Her mevsim seve seve yiyebileceğiniz bir güzelliğe bürünüyor.

Malzemeler

  • 1 adet büyük boy karnabahar
  • 3 adet küçük boy pancar
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 9 diş sarımsak
  • ¾ su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 2 su bardağı su

Nasıl yapılır?

Karnabaharları çiçeklerine ayırın ve iyice yıkayın. Ardından tel bir süzgecin üzerine alın ve fazla suyundan arındırın. Pancarın kabuklarını soyun. Orta kalınlıkta dilimler elde edecek biçimde doğrayın. Sarımsakları soyun ve yuvarlak yuvarlak doğrayın. Kavanozun içine önce pancarları yerleştirin. Ardından sarımsakların bir kısmını yerleştirin. Karnabaharları da yerleştirin. Geriye kalan sarımsakları üzerine ekleyin. Deniz tuzu ve limon tuzunu ekledikten sonra üzerine sirke ve tamamlamak için suyunu ilave edin. Ağzını çok sıkı bir biçimde kapatıp, güneş almayan, kuru bir yerde muhafaza edin. Yaklaşık 20 günün sonunda turşunuz hazır.

Afiyet olsun.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber