Gün Haber

Maraş’ın yöresel lezzeti hapsa tarifi

Maraş’a özgü bir tatlı olan hapsa, doğum yapan lohusa anneye de şifa olsun diye yapılır. Ayrıca her derde deva olduğu söylenir. Pratik ve hafif olan bu lezzeti sizlerde evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.
ABONE OL
Abone Ol
Maraş’ın yöresel lezzeti hapsa tarifi
Haberler / YEMEK
27 Ağustos 2022 Cumartesi 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için

  • Ceviz

Nasıl Yapılır?

Öncelikle suyu pişirme kabına alıyoruz. Nişastayı da koyup ocağa koymadan nişastayı suyla açıyoruz. Topaklanmasın diye sonra pekmezi ve şekeri de ekleyip karıştırıp ocağa alıyoruz.

Göz göz olana kadar pişiriyoruz. Topaklanmasın diye sürekli karıştırıyoruz, göz göz olunca kaselere alıp cevizle süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber