Gün Haber

KARNIYARIK

ABONE OL
Abone Ol
KARNIYARIK
Haberler / YEMEK
20 Haziran 2011 Pazartesi 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malzemeler

4 adet iri patlıcan
1,5 kase kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2-3 dal maydanoz
1 adet domates
2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber
(kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ yeterli olur)
Hazırlanışı
Patlıcanları çizgili olarak soyun, uzunlamasına ikiye kesip önlü arkalı az yağda hafif kızartın. Tavaya bir miktar sıvı yağ koyup ince doğranmış kuru soğanları kavurun, küçük küçük doğranmış 1 adet yeşil biberi de koyup hafif kavurun ve kıymayı ekleyin. İyice kavurup indirmeden bir kaşık salçayı ekleyin.Yeterince tuz, karabiber, pul biber ekleyin. Patlıcanların kabuksuz kısmını hafifçe açarak iç malzemeyi eşit şekilde yerleştirin. Domates, biber ve maydanozu kesip üzerini süsleyin, bir kaşık salçayı bir su bardağı suda çok az tuzla karıştırıp üzerine dökün. Fırında pişirin(üzerini folyo ile kapatırsanız daha güzel olur). Afiyet olsun.

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 süleyman ulutürk
 27 Haziran 2011 Pazartesi 15:59
müthiş bir tarif. dahası tarife ne gerek var? fotoğraf yeterince anlatıyor...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber