Gün Haber

Lalanga tarifi... Nasıl yapılır?

Karşınızda kahvaltı ve çay saatlerinizin yeni konuğu: Lalanga tarifi!
ABONE OL
Abone Ol
Lalanga tarifi... Nasıl yapılır?
Haberler / YEMEK
16 Ağustos 2022 Salı 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kökleri Osmanlı'ya kadar dayanan bu lezzet, farklı tarif ve isimlerle karşımıza çıkabiliyor. Mantığı çok pratik. Aynı oranda süt, un ya da süt-un ve yoğurdu, yine aynı oranda yumurta ile buluşturarak bir harç hazırlamak. Ardından da damak zevkine bağlı olarak içerisine kaşar peyniri ilave etmek. Hazırlanan harcı yağda kızarttık mı, gelsin çıtır çıtır nefis bir lezzet! 

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 220 ml süt
  • 2/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı un

Hazırlanışı:

Bir çırpma kabında yumurta ve süt iyice çırpılır. Un ve tuz eklenerek çırpılmaya devam edilir. 

Kaşar peyniri rendesi ilave edilerek karıştırılır. Bir tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvıyağ alınır ve kızdırılır. 

Kızgın yağa kepçe ya da kaşık yardımı ile koyulan hamurlar arkalı önlü kızartılır, sıcakken servis edilir.

Afiyet olsun.

Lalanga Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Lalangayı hazırlarken, kek gibi akışkan bir kıvam elde etmeye özen gösterin.
  • Süt yoksa, 2 bardak yoğurt kullanabilirsiniz.
  • Hamurları kızartırken, kaşık yardımıyla şekillendirin.
  • Çok yağlı olmaması için, yapışmaz yüzeyli tava kullanın.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber