Kökleri Osmanlı'ya kadar dayanan bu lezzet, farklı tarif ve isimlerle karşımıza çıkabiliyor. Mantığı çok pratik. Aynı oranda süt, un ya da süt-un ve yoğurdu, yine aynı oranda yumurta ile buluşturarak bir harç hazırlamak. Ardından da damak zevkine bağlı olarak içerisine kaşar peyniri ilave etmek. Hazırlanan harcı yağda kızarttık mı, gelsin çıtır çıtır nefis bir lezzet!
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 220 ml süt
- 2/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı un
Hazırlanışı:
Bir çırpma kabında yumurta ve süt iyice çırpılır. Un ve tuz eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Kaşar peyniri rendesi ilave edilerek karıştırılır. Bir tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvıyağ alınır ve kızdırılır.
Kızgın yağa kepçe ya da kaşık yardımı ile koyulan hamurlar arkalı önlü kızartılır, sıcakken servis edilir.
Afiyet olsun.
Lalanga Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Lalangayı hazırlarken, kek gibi akışkan bir kıvam elde etmeye özen gösterin.
- Süt yoksa, 2 bardak yoğurt kullanabilirsiniz.
- Hamurları kızartırken, kaşık yardımıyla şekillendirin.
- Çok yağlı olmaması için, yapışmaz yüzeyli tava kullanın.