Gün Haber

Zeytinyağlı elma dolması tarifi

Tatlı ile tuzluyu bir araya getirip enfes bir tat elde etmek, sofrasını şenlendirmek isteyenlere zeytinyağlı elma dolması tarifi! Bu sağlıklı ve pek bilinmeyen lezzeti deneyin, sevdiklerinizi zeytinyağlı elma dolması ile sevindirin.
ABONE OL
Abone Ol
Zeytinyağlı elma dolması tarifi
Haberler / YEMEK
17 Ağustos 2022 Çarşamba 09:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Malzemeler

  • 4 ekşi elma
  • 3 soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 2.5 kahve fincanı sıcak su
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal nane
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Zeytinyağlı Elma Dolması Nasıl Yapılır?

Soğanları soyup rendeleyin. Zeytinyağını tencerede ısıtıp dolmalık fıstık ve soğanı kavurun. Pirinci bol suda yıkayıp süzün.

Kavrulmakta olan soğana ekleyin. Kuş üzümü ve 1.5 kahve fincanı su ilave edip sürekli karıştırarak pirinçler diri kalacak şekilde 8-10 pişirin. Nane ve maydanozu temizleyip ince ince doğrayın, iç pilava ekleyin.

Toz şeker, tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın. Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın ve içlerini biraz oyun. Hazırladığınız iç pilavı elmalara doldurun.

Hazırladığınız elma dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin, 1 kahve fincanı sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber