Gün Haber

GÜVEÇTE TÜRLÜ

ABONE OL
Abone Ol
GÜVEÇTE TÜRLÜ
Haberler / YEMEK
27 Ekim 2011 Perşembe 14:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malzemeler:
  • 250gr kuzu kuşbaşı
  • 200gr taze fasülye
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy patlıcan
  • 4 sivri biber
  • 2 orta boy kabak
  • 2 büyük domates
  • 2 orta boy soğan
  • 4 kaşık tereyağ
  • tuz, karabiber

 

Yapılışı: Önce soğanları soyup ortadan ikiye bölün, fasülyeleri ayıklayıp ikiye bölün, iki dakika kadar haşlayıp süzün, kabaklarıda kazıyıp önce enine sonra boyuna doğru kesin ve çekirdek kısımlarını bıçakla çıkarın, patlıcanlarıda soyup aynı kabaklar gibi hazır edin. Siriberleri temizleyip iri parçalar halinde doğrayın, patatesleride soyup parmak biçiminde uzunca doğrayıp yıkayıp süzün, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri zar halinde doğrayın. Hazırladığınız bu malzemeyi şu sırayla güveç kabınıza yada fırın tencerenize dizin. En alta etleri üzerine patates, patlıcan, biber, kabak, soğan ve domatesleri koyup tuzunu ve karabiberini ekleyin. Erittiğiniz tereyağını güveçteki malzemenin üzerine gezdirin fırına sürün, 1 saat kadar pişirin fırından alın sıcak servis yapın.

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber