Gün Haber

MANTARLI KÖFTE

ABONE OL
Abone Ol
MANTARLI KÖFTE
Haberler / YEMEK
22 Ekim 2011 Cumartesi 16:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 
                                                    MANTARLI KÖFTE
 
4 porsiyon
 
MALZEMELER
400 g orta yağlı dana kıyma
300 g fare dişi doğranmış kültür mantarı
1 adet büyük boy fare dişi doğranmış kuru soğan
Yarım demet ince doğranmış dereotu
1’er çay kaşığı karabiber, kimyon ve tuz
1 çorba kaşığı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
 
YAPILIŞI
1.Teflon tavada 1 çorba kaşığı yağı ısıtın, soğan ve mantarları orta ateşte 7-9 dakika sote yapın. Ocağı kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
2.Derin bir kapta; kıymayı, dereotunu, baharatları, tuzu, soğanlı mantarı ve 1 çorba kaşığı suyu iyice harmanlayın. Yoğrulmuş kıymadan yuvarlak şekillerde köfteler yapın. Teflon tavada ve orta ateşte yağda kızartın. Yeşilliklerle süsleyerek servis yapın.
 
NOT: Yağsız ve daha hafif köfte yemek istiyorsanız, köfteleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-45 dakika pişirin. Afiyet olsun…
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber