Gün Haber

Damak tadınıza göre zeytinyağı seçimi

Binlerce yıldır Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi olan doğal zeytinyağı, kullanıldığı yemeklere sağlık ve lezzet kattığı için tercih edilmektedir.
ABONE OL
Abone Ol
Damak tadınıza göre zeytinyağı seçimi
Haberler / YEMEK
15 Şubat 2021 Pazartesi 17:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde, yemeklerin lezzetini korumakla birlikte vücudun yenilenmesini sağlar. Ancak zeytinyağı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Zeytinyağları aromalarına ve sıkma biçimlerine göre farklı türlere ayrılır. Zeytinyağı satın almadan önce hangi yemekte kullanacağınıza karar vermeniz, lezzetli bir seçim yapmanız için faydalı olacaktır. 

Deniz ve Et Ürünleri İçin İdeal Zeytinyağı - yorum

Güçlü ve sert aromalı sızma zeytinyağı, balık ve diğer deniz ürünleri için idealdir. Fırında ya da tavada balık pişirirken naturel sızma zeytinyağı tercih ettiğinizde yemeğin lezzetini fark etmeniz zor olmayacaktır. Sızma zeytinyağı, balık ile harika bir uyum yaratır. Fırında balık pişirirken, balığın üzerine hafifçe sürdükten sonra bir tutam nane ve biraz sarımsak ekleyerek ne kadar lezzetli olduğunu görebilirsiniz.

Sızma zeytinyağı aynı zamanda et ürünleri için de idealdir. Güçlü ve sert bir aroması olduğu için baharat kullanılan yemeklerle harika bir biçimde uyum sağlar.  Et yemeklerinde biber, sarımsak ve baharat kullanmayı seviyorsanız güçlü ve sert aromalı zeytinyağını tercih edebilirsiniz.

Orta Sert Aromalı, Kahvaltı ve Salatalar İçin İdeal   

Zeytinyağına biraz limon ve kekik ekleyip ekmek bandırmayı seviyorsanız, orta sert aromalı doğal zeytinyağı tam size göre. Zeytinyağının lezzetini hafif tatlı aromalı  almak istiyorsanız kahvaltılarınızda bu ürünü tercih edebilirsiniz. Orta sert aromalı zeytinyağı, haşlanmış sebzeler için de idealdir. Patates, karnabahar, brokoli gibi sebzeleri haşladıktan sonra üzerine dökerek lezzetlendirebilirsiniz.

Akdeniz salatalarında da genellikle orta sert aromalı zeytinyağı kullanılır. Yeşilliklerle ve diğer sebzelerle harika bir uyum yarattığı için tercih edilir.

Mezeler İçin En İyi Tercih: Geç Hasat Hafif Aromalı

Mayonezi evde yapmayı tercih ediyorsanız ya da mezelere öğünlerinizde yer veriyorsanız geç hasat zeytinlerinden elde edilmiş hafif aromalı doğal zeytinyağı iyi bir tercih olacaktır. Akdeniz mezelerinde kullanılan bu yağ, hafif bir dokuya sahiptir ve zeytinin lezzetini yemeklere taşırken ağır ve sert bir tat bırakmaz. Mezelerle birlikte kek yapımında da tercih edilebilir.

Yemeklerinizi lezzetli zeytinyağlarıyla taçlandırmak için Oleamea sitesini ziyaret edebilirsiniz. Doğal, hakiki ve lezzetli zeytinyağlarını buradan güvenle satın alabilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber