Gün Haber

Tokat'ın yeni lezzeti; kubbeli kebap

TOKAT'ta ilk kez bir restoran tarafından yapılan ve Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillenen kubbeli kebap, kentin yeni lezzeti oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Tokat'ın yeni lezzeti; kubbeli kebap
Haberler / YEMEK
11 Eylül 2020 Cuma 09:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kentte 1600'lü yıllarda Horozoğu Zaviyesi olarak yapılan tarihi handa hizmet veren restoran, müşterilerine farklı lezzetler sunabilmek için bir çalışma yaptı. Yapılan denemeler sonrasında güveç tabağı içinde yağsız dana eti, mantar, garnitürler hazırlandı. Yemeğin üzerini hamurla kaplayıp pişiren işletme ustaları, farklı bir tat elde etti. Taş fırında 15 dakika süresince pişirilen ve adına 'Kubbeli kebap' denilen yemek için işletme 2019 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurarak tescil aldı. 

Kubbeli kebabı 3 yıldır müşterilerine sunduklarını söyleyen restoranın işletme müdürü Ayşe Gür, "Tokat kuzu eti kültüründe çok baskın bir bölge. Kuzu etini tandır kebabında ve Tokat kebabında çok fazla kullanıyoruz. Ama dana eti tercih eden misafir kitlemiz var. 'Yağsız dana etini nasıl pişiririz, insanlara alternatif bir ürün olarak nasıl sunabiliriz?' dedik. Fırına güveci soktuk. Marinasını yaptık ve yanına garnitürlerini koyup, hamurla kapladık. En sağlıklı, en lezzetli dana etimiz oldu. Çok da beğenildi. Biz de bunun adının tesisimizle birlikte anılması adına bir hamle yaptık. Ürünümüzü tescilledik. Kubbeli kebabımız için şimdi il dışından gelen misafirlerimiz var" dedi. 

Yörenin meşhur yiyeceği olan Tokat kebabının mevsimsel olarak yapıldığını ifade eden Gür "Kubbeli kebabı biz yaz kış yapabiliyoruz. Misafirlerimiz sadece meraktan gelmiyor. Lezzeti beğenip misafir getirenler var. Bu da bizi mutlu ve memnun ediyor" diye konuştu. 

TOKAT'TA BIR RESTORAN TARAFINDAN YAPILAN VE TURK PATENT VE MARKA KURUMU (TURKPATENT) TARAFINDAN TESCILLENEN KUBBELI KEBAP, TOKAT'IN YENI LEZZETI OLDU.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT-DHA)

TOKAT'TA BIR RESTORAN TARAFINDAN YAPILAN VE TURK PATENT VE MARKA KURUMU (TURKPATENT) TARAFINDAN TESCILLENEN KUBBELI KEBAP, TOKAT'IN YENI LEZZETI OLDU.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT-DHA)

TOKAT'TA BIR RESTORAN TARAFINDAN YAPILAN VE TURK PATENT VE MARKA KURUMU (TURKPATENT) TARAFINDAN TESCILLENEN KUBBELI KEBAP, TOKAT'IN YENI LEZZETI OLDU.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT-DHA)

TOKAT'TA BIR RESTORAN TARAFINDAN YAPILAN VE TURK PATENT VE MARKA KURUMU (TURKPATENT) TARAFINDAN TESCILLENEN KUBBELI KEBAP, TOKAT'IN YENI LEZZETI OLDU.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT-DHA)

TOKAT'TA BIR RESTORAN TARAFINDAN YAPILAN VE TURK PATENT VE MARKA KURUMU (TURKPATENT) TARAFINDAN TESCILLENEN KUBBELI KEBAP, TOKAT'IN YENI LEZZETI OLDU.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT-DHA)

TOKAT'TA BIR RESTORAN TARAFINDAN YAPILAN VE TURK PATENT VE MARKA KURUMU (TURKPATENT) TARAFINDAN TESCILLENEN KUBBELI KEBAP, TOKAT'IN YENI LEZZETI OLDU.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT-DHA)

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber