Gün Haber

Tek bir malzemeyle muhteşem kurabiyenin sırrı

Son yılların en popüler mutfak aletlerinden biri olan hava fritözleri, yalnızca ana yemekler için değil, tatlı krizlerini hızlıca bastırmak için de harika bir seçenek. Peki kıvamı müthiş ve sadece 7 dakikada hazır olacak bir tarif olduğunu biliyor musunuz? İşte o damak çatlatan o tarif...
ABONE OL
Abone Ol
Tek bir malzemeyle muhteşem kurabiyenin sırrı
Haberler / YEMEK
24 Nisan 2025 Perşembe 08:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Klasik fırınlara göre daha küçük ve hızlı pişirme sağlayan hava fritözleri, özellikle kurabiye gibi küçük porsiyonlu tatlılar için ideal. Peki kurabiyenizi daha yoğun, nemli ve çiğnenebilir hale getirmek ister misiniz? Cevabınız evetse, tek yapmanız gereken hamura esmer şeker eklemek.

Esmer şekerin içinde bulunan melas, kurabiye hamuruna hem daha fazla nem kazandırıyor hem de pişirme esnasında yayılmayı engelleyerek daha kalın ve tok kurabiyeler elde etmenizi sağlıyor.

Üstelik bu sayede hava fritözünüzde daha fazla kurabiye pişirebiliyorsunuz çünkü kurabiyeler yayılmadığı için daha az yer kaplıyor.

HIZLI VE YUMURTASIZ TARİF

Ünlü yemek yazarı Arman Liew, hava fritözünde pişirilen kurabiyelerin sadece yedi dakikada hazır olduğunu belirtiyor. Üstelik bu tarifte yumurta kullanılmıyor! Liew'in tarifine göre kurabiyeler dışı hafif çıtır, içi ise yumuşacık oluyor.

Malzemeler:

  • 350 gram un
  • 63 gram tereyağı
  • 94 gram esmer şeker
  • 61 gram beyaz şeker
  • 31 gram şekersiz badem sütü
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 340 gram çikolata parçası

Hazırlanışı:

Önce kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı, esmer ve beyaz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından badem sütü ve vanilya özünü ekleyin. Kuru malzemeleri bu karışıma ilave edin ve son olarak çikolata parçalarını hamura katın.

Hazırladığınız hamurdan 12 adet eşit boyutta kurabiye topu oluşturun. Hava fritözünüzün sepetini pişirme kağıdı ile kaplayın ve 3-4 kurabiye topunu aralıklı şekilde dizin. 170°C'de yaklaşık 7 dakika pişirin. Piştikten sonra kurabiyeleri sepette 5 dakika kadar dinlendirin, ardından soğuması için tel ızgaraya alın.

İpuçları:

  • Daha kalın kurabiyeler için hamuru en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Kurabiyelerin pişerken yayılmasına alan bırakın.
  • Her fritöz farklı çalışabilir; kurabiyeler tam pişmemişse 1 dakikalık aralıklarla pişirmeye devam edin.

Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, kurabiye severlerin favorisi olacak gibi görünüyor. Üstelik hava fritözü sayesinde mutfakta geçirdiğiniz süre minimuma iniyor!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber