Gün Haber

Antalya'nın coğrafi işaretleri ürünleri bu dergide

COĞRAFİ işaretler ve yöresel ürünler alanında önemli çalışmalara imza atan YÜciTA'nın yayımladığı, Gourmand Awards Yarışması'nda 'Dünyanın en iyi 2. dergisi' seçilen Türkiye'nin ilk coğrafi işaretler dergisi YÜciDER-Gİ'nin 4. sayı lansmanı gerçekleşecek.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'nın coğrafi işaretleri ürünleri bu dergide
Haberler / Antalya
28 Kasım 2024 Perşembe 17:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Coğrafi İşaretler Uygulama ve Araştırma Merkezi (AciMER) iş birliğiyle düzenlenen, 2021 yılından bu yana her yıl yayınlanan ve 2023 yılı sayısı Gourmand Awards Yarışmalarında 'Dünyanın en iyi 2. dergisi' seçilen YÜciDER-Gİ'nin 4. sayı lansmanı, 6 Aralık Cuma günü saat 16.00'da Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

ANTALYA'NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ

Coğrafi işaretler ve yöresel ürünleri konu alan Türkiye'nin ilk coğrafi işaretler dergisi YÜciDER-Gİ, 4. sayısı ile okuyucusuyla buluşacak. Dergi içeriğinde, coğrafi işaretli ürünler açısından Türkiye'nin öne çıkan şehirleri arasındaki Antalya'nın 18 tescilli coğrafi işaretli ürünü yer alacak. Antalya'nın coğrafi işaretli ürünleri Finike portakalı, Antalya piyazı, Korkuteli karyağdı armudu, Alanya yenidünyası, Antalya tavşan yüreği zeytini, Alanya avokadosu, Alanya gülüklü (hülüklü) çorba, Manavgat altın susamı, Antalya kabak tatlısı, Antalya serpme böreği, Antalya bergamot kabuğu reçeli, Antalya turunç kabuğu reçeli, Döşemealtı el halısı, Alanya muzu, Antalya paça çorbası, Gazipaşa çekirdeksiz narı, Alanya fıstıklı limonata ve Antalya topak kızartmasına ilişkin bilgilerin yer alacağı dergide, aynı zamanda Kaş Margaz üzümü, Manavgat çivirdiği, Korkuteli höşmerimi, barak kilimi, İbradı enek pekmezi, Antalya yanıksı dondurması, Ormana gılamık dokuma, Antalya hibeşi, Alanya keçiboynuzu, Antalya Arap kadayıfı, yanık dondurma, Demre sivrisi, Antalya Döşemealtı kabağı ürünleri için de coğrafi işaret tescil başvurusu yapıldığına ilişkin bilgilere yer verilecek.

Başkanlığını AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu'nun yaptığı YÜciDER-Gİ'yi hazırlayan 10 çalışma kurulu, 40 aktif üye ve 1771 gönüllü üye bulunuyor. Antalya'nın coğrafi işaretli ürünlerinin bulunduğu tadım stantlarının da yer alacağı 4. sayı lansmanında YÜciDER-Gİ, 'Gelecek Coğrafi Işaretlerle Gelecek' temasıyla okuyucusuyla buluşacak.

Aysu DURSUN/ANTALYA, (DHA)-

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber