Gün Haber

Yağlı besinler tip 2 diyabeti tetikleyebilir

ABD’li araştırmacılar, yağlı besinlerin vücudun şeker algılayıcılarını tetikleyerek tip 2 diyabet hastalığına neden olduğu uyarısını yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Yağlı besinler tip 2 diyabeti tetikleyebilir
Haberler / Sağlık
15 Ağustos 2011 Pazartesi 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeni araştırmalar yağlı besinlerin vücudun şeker algılayıcılarını tetikleyerek tip 2 diyabet hastalığına neden olduğunu ortaya çıkardı.

Nature Medicine Dergisi’nde yayınlanan ve ABD’li araştırmacılar tarafından fare ve insan dokusu üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, yağ vücudun şeker algılayıcılarını tetikleyerek tip 2 diyabet hastalığına neden oluyor.

Araştırmada, kandaki şekerin gözlemlendiği ve eğer şeker seviyesi çok yüksekse hücrelerin insülin hormonu salgıladığı belirtilerek, yüksek yağ oranı içeren besinler tüketmenin kandaki serbest yağ asit düzeyini yükselttiği ifade ediliyor.

Araştırmanın önde gelen araştırmacılarından Doktor Jamey Marth, beta hücrelerinin işlev bozukluğunun insilün direnci dahil bir çok hastalığa önemli bir biçimde katkı yaptığına işaret ediyor.

BBC’nin yansıttığı araştırmada, tip 2 diyabetin en önemli risk faktörlerinden birisinin yüksek kilo olduğu belirtilerek, son 30 yılda yükselen obezite oranının diyabetin iki kat artmasında payı olduğuna dikkat çekiliyor. (ANKA)

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber