Gün Haber

Turizmde sahte ilan uyarısı

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, turizmle ilgili en çok karşılaştıkları şikâyetlerin ‘tur iptali’ ve ‘ilanlardaki vaatlerin yerine getirilmemesi’ olduğunu belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Turizmde sahte ilan uyarısı
Haberler / Türkiye
24 Şubat 2025 Pazartesi 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, TÜRSAB’ın düzenlediği Turizm Kongresi’nde yaptığı açıklamada, turizm sektöründeki şikâyetlerin oldukça düşük seviyede olduğunu belirtti.

Hürriyet'ten Özge Esen'e konuşan Avni Dilber, “Turizmde ürünler çeşitlendikçe, yaşanan sorunlar ve şikâyetler de suistimallere bağlı olarak artıyor. Ancak şikâyetler oldukça düşük seviyede. Toplam şikâyetlerin yüzde 1.4’ünü turizm sektörü ile ilgili şikâyetler oluşturuyor” dedi.

DÜZENLEME GEREKİYOR

Avni Dilber’in de belirttiği gibi turizm sektöründe tüketicilerin en çok şikâyet ettiği konu; sahte ilanlar ve seyahat acentaları. Geçtiğimiz günlerde Hürriyet’e konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da “İnsanlar seyahat acentasından alışveriş yapmaktan çekiniyor. Direkt oteli arıyor. Düzenleme gerekiyor. Bugüne kadar iflas edip başına bir şey geleni görmedim” ifadelerini kullanmıştı.

İLANLARIN YÜZDE 60’I SAHTE

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı ve TÜKONFED Turizm Komitesi Başkanı Mehmet Gem, sosyal medya platformlarında sponsorluk ilan verilerek birçok firmanın tüketiciyi aldattığını belirtti. Reklamı yapılan turların çok kolay satıldığını söyleyen Gem, “Kaçak sektörü reel sektörün 2-2 buçuk katı üzerinde. Sosyal medyadaki ilanların yüzde 60’ı sahte ilan” dedi.

‘HESAPLARIN DOĞRULANMASI GEREK’

“Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformlarıyla anlaşarak turizm ürünü satışını yapan hesapları doğrulaması gerekiyor” diyen Gem, “Denetim mekanizmasının tamamını Ticaret Bakanlığı’nın yapması gerekiyor. Bakanlığın bir şikâyet aldığı anda hesabı kapatması lazım. Çünkü dolandırıcılar çok hızlı hareket ediyorlar, domainlerle anlık isim değiştrebiliyorlar. TÜRSAB’ın reklam düzenleyen acentanın reel olup olmadığını gösterdiği bir kare kod uygulaması olduğunu da söyleyen Gem, ancak bunun da sahtesini yaptıklarını belirtti. Gem, “Müşteri, TÜRSAB genel merkezini arayıp ilandaki acentanın reel olup olmadığını sormalı. Ancak en etkili yöntem Ticaret Bakanlığı’nın yapacağı denetimler olur” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber