Gün Haber

Şatafata para var temizliğe yok...

Akdeniz Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı çalışanları 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde üniversite öğrencilerini tertemiz bir kampüsle karşılamak için üniversite yerleşkesinde çevre temizliği yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Şatafata para var temizliğe yok...
Haberler / KAMPÜS
20 Eylül 2018 Perşembe 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin medikal firmalara olan 250 milyon TL borcu ile bunalan, ekonomik kriz nedeniyle kamu kurumları tasarrufa yönelirken kampus alanına girişe şatafatlı danışma binası için para yetiştirmeye çalışan Mali İşler çalışanları bu kez temizliği kendileri yaptı. Ve, buna da yöneticiler, 'Farkındalık oluşturma' dedi. 

Yaklaşık olarak 70 personelin katıldığı çevre temizliğine Konyaaltı Belediyesi temizlik araçları da destek verdi. Araçlar yol kenarlarındaki ağaç yapraklarını ve kaldırım kenarlarını temizlerken idari personel de araçların giremediği bölgelerde detaylı temizlik yaptı.

Akdeniz Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Turgay Mart, “Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenimine devam eden ve bu yıl Üniversitemizi kazanan öğrencilerimizi tertemiz bir kampüsle karşılamak için çalışma arkadaşlarımızla birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Son derece verimli geçen etkinliğimize katılan çalışma arkadaşlarıma ve temizlik araçlarıyla destek veren Konyaaltı Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yeni eğitim-öğretim dönemi için üniversiteye gelen öğrencileri temiz bir kampüsle karşılayarak bu konuda bir farkındalık da oluşturmak istediklerini söyleyen Turgay Mart, “Kampüsü temiz bulan öğrencilerin bu farkındalıkla ortaya çıkan güzel ortamı korumak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Öğrenci+idare ortak çevre temizlik günleri yapilmali
 28 Eylül 2018 Cuma 23:49
İlk günü koşarak heyecanla gittiğim kampüste otobüsten indigimde durakları yeme içme artiklarini yığını gördüğümde şok oldum.. Yollarda ağaç diplerindekiler kantinlerde tuvaletlerde sadece suyun var. sabun kagit yoklugu hijyenden uzak kirlilik inanılmaz. Sınıflar pis kocaman cop kaplari kapu girisinde cirkin duruyor. Sinif disinda olabilir.koridor temizleme ile iş bitiyor. Pis bırakan öğrenciler kadar idare de sorumlu bence...bölümler arada piknik duzenlesin muhteşem bahçeler var ancak bakımsız..Çöp Konteyner icine degil yanlarına atılan içecek yiyecek artıkları. . birlikberaberlik içinde ye iç açık havada spor yapmak sık sık çevre temizliği gunleri ile belki 3 yıl sonra temizlenir. Mezun olmadan görürüm
 Üniversite öğrencisi olmak ayrıcalık. İdare ve öğrenci ortaklığı ile..
 28 Eylül 2018 Cuma 23:26
Balık tutmayı ogretin öğrencilere balık vermeyin hazıra konduklarinda yine kirleteceklerdir. Öğrenciler kendi mekanını kendi temiz tutmalı yetkili olmalı. Saglik Bilimleri Fakültesi hijyenle tanışmayan kirlilik oranı yuksek öğrencilerin mekanı. Koridor temizligiyle is bitmiyor. Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri kantinleri hoyratca kullanmakta heryerde "temiz bırakin yerlere atmayın" yazılarını görmezden gelen koltuklarda ayakkabilarla uzanan ogrenciler. Yakut çarşısı dış çevresi otobüs durakları fakultelere uzanan yollar kültür görgü bilgi ilim yuvasından uzak agaclarin arasi yol kenarlari öğrencilerin kullandıkları mekanlar içler acısı.ye iç at... Hukuk Fakültesi çevresi biraz temiz.. Fen Fakültesi ders anfilerde kocaman çöp Kovalarina rağmen siralarin üstü içi yerler neden kirlenir kirli bırakılır ki.. Öğretim yılı başında öğrencilere önce çevre insan çiçek böcek agac hayvan dogaya saygi ozgurluk gormek istedigi gibi yemek icmek artiklarini temizlemesini arkasından kimsenin olmayacagini bilmeleri. Temizlik imandan gelir. Desek olmuyor olmadı da...Çevre Mühendisliği öğrencileriyle mintika temizligi eğitimi almalı tüm öğrenciler yaptıklarından sorumlu tutulmalı. İşe yarar belki.. Asil onemlisi idarenin cimriligi..Çoğu fakultelerin ogrenci tuvaletlerinde kağıt sabun havlu yok. İyi ki su akiyor. İdari tasarruf desem ayip üniversiteye yakışmiyor mikrop kapiyoruz. Sabun Kagit ve havluyu cok goruyorlar...malzememizi evden getiriyoruz. Tasradan yurttan gelen öğrencilere yazık. . Yani ...Üniversite personelinin bahçe temizlemekle iş bitmiyor demek... öğrencilere bakış açısı tuvalet hizmeti farkindan da anlaşılıyor . Arife tarif işte. .. Kişinin kendini temsil ettiği bilinci geliştirilmelidir. Diger fakülteler nasıl bilmiyorum. Ortak.mekan sınıflar kantin carsi Kampüs ağaçlı alanlar yollar veee....tuvaletler...
 Tepü
 20 Eylül 2018 Perşembe 20:47
Türkiye''nin en pis üniversitesi.rektor milyonluk arabaya bineceği ne, bisiklet le gelsin.bisey kaybetmez

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber