Gün Haber

Sahilde yeme - içme kıskacı! Fahiş fiyat turisti kaçırıyor

Yaz aylarında sahil restoranlarında kuver ve servis dahil fahiş yeme-içme ücretleri hem yerli hem yabancı turistleri isyan ettirdi. Sosyal medyada paylaşılan hesaplar sektöre zarar verdiği gerekçesiyle bakanlığa şikayet edildi.
ABONE OL
Abone Ol
Sahilde yeme - içme kıskacı! Fahiş fiyat turisti kaçırıyor
Haberler / Türkiye
12 Temmuz 2025 Cumartesi 08:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yaz aylarının gelmesiyle yerli ve yabancı turistler, sahil kesimlerine çıkmaya başladı. Burada bulunan mekanlarda çıkan milyonluk ve yüz binlerce TL’lik kuver-servis ücretleri hem vatandaşı hem turisti illallah ettirdi.

Restoranlarda çıkan afaki hesapları sosyal medya hesaplarından paylaşan yerli ve yabancı turistler, Türkiye'nin pahalı Yunan Adaları gibi bölgelerin daha ucuz olduğunu gündeme getirmeye başladı.

BAKANA ŞİKAYET ETTİLER

Turizmcileri çileden çıkaran konu Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) toplantısında gündeme geldi. Bu durumun sektöre büyük zarar verdiğini bakana şikayet eden turizmciler, çözüm istedi. Edinilen bilgilere göre Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da restoran işletmecilerini kendilerine çekidüzen vermeleri ve fiyatlarını makul düzeyde tutmaları konusunda uyarıda bulundu.

Fiyat artırımına giden bazı restoran işletmecileri ise bunun kendilerinden değil maliyetlerden kaynaklandığını, burada sadece ürün değil hizmet sattıklarını savunuyor. Restoran sektörünün temsilcileri, "Bir fiyat fazlaysa bunun kararını halk verir ve cezalandırır, oraya gitmez. O zaman restoran da fiyatlarını aşağıya çeker" iddiasında bulunuyor. Turizmciler ise restoranların açıklamasına ise "Çıkardıkları fiyatların maliyetlerle alakası yok. Biz de otellerde restoran yönetiyoruz, böyle bir maliyet yok" sözleriyle tepki gösteriyor.

KIYASLAMA YAPIP FİYAT ARTIRIYORLAR

Konuyla ilgili Sabah’a konuşan ve ismini vermek istemeyen lüks bir restoran işletmecisi, şunları anlattı:

"Afaki fiyatlar karşısında biz de şaşkınlık yaşıyoruz. Mesela Michelin yıldızı alan restoran bir anda fiyatları artırıyor. Buradaki fiyat artışını gören başka bir restoran da 'Orada makarna 3 bin lira olduysa ben de 1.500 liraya çıkarırım' diyor. Fiyatlamada tuhaf bir kıyaslama başladı"

EN BÜYÜK ŞİKAYET YEME-İÇME ÜCRETLERİNDEN GELİYOR

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya gerek yerli gerekse yabancı turistten en büyük şikayetin yeme-içme ücretlerinden geldiğini aktardı. Bağlıkaya, "Turist Türkiye'de bir akşam yemeğine ödediği ücretin yarı fiyatına Yunan Adaları'nda, İtalya'da ya da Fransa'da yemek yiyebiliyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber