Gün Haber

Ramazana özel Antalya lezzetleri

MURATPAŞA Belediyesi, ramazan ayının ruhunu özel sofralarda yaşamak isteyenleri Antalya Lokantası’nda geleneksel tatlarla buluşturuyor. Şehrin eşsiz manzarasına karşı kurulan iftar sofralarında, Antalya’nın coğrafi işaretli lezzetleri özenle hazırlanmış menülerle sunuluyor.
ABONE OL
Abone Ol
Ramazana özel Antalya lezzetleri
Haberler / Antalya
28 Şubat 2025 Cuma 14:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin mutfak kültürüyle de ön plana çıkıyor. Muratpaşa Belediyesi, kentin bu değerini daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı’nda yeni bir belediye işletmesi olan Antalya Lokantasını hizmete açtı. Falez sahil bandında, doğayla iç içe bir konumda yer alan bu yeni mekan, Antalya’nın coğrafi tescilli lezzetlerini misafirleriyle buluşturuyor.

Antalya Lokantası’nın bu yılki iftar mönüsü, şehrin coğrafi işaretli tatlarını bir araya getirerek unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor. Alanya’nın meşhur Hülüklü çorbası ile başlayan mönü, Antalya mutfağının vazgeçilmezlerinden tahinli piyaz, Aksu köfte, dökümde kuzu et ve Toros salata ile devam ediyor. Meze tabaklarında ise hibeş, şaksuka, acuka, köz patlıcan ve haydari gibi lezzetler yer alıyor. İftarın finali ise tahinli kabak tatlısı ve irmik helvası ile yapılıyor.

TESCİLLİ LEZZET HÜLÜKLÜ ÇORBA NASIL YAPILIR?

Osmanlı mutfağından günümüze uzanan Hülüklü çorba, ramazan sofralarının baş tacı olmaya aday. Bol baharatlı ve besleyici bu geleneksel çorba, kuzu eti, nohut ve özel baharat karışımıyla hazırlanıyor. Limon suyuyla dengelenen lezzeti ve doyurucu yapısıyla iftara sıcak bir başlangıç sunuyor. Hülüklü çorba yapmak için bir su bardağı nohutu 1 gün önceden ıslatıp haşlayın. 500 gram kemikli kuzu etini suyla kaynatın, köpüklerini alın ve haşlandıktan sonra etleri didikleyin. Ayrı bir tencerede 1 kaşık tereyağında 1 su bardağı doğranmış soğanı kavurun, ardından 1 yemek kaşığı salça ve 1 kaşık un ekleyerek karıştırın. 6 bardak sıcak su, haşlanmış et ve nohutları ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırın, kaynatın. Kıvam aldıktan sonra yarım limon suyu ekleyerek sıcak servis yapın. 

ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber