Gün Haber

Kumluca'dan sebzeler, hallere tertemiz ulaştırılıyor

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde örtü altında yetiştirilen sebzeler, hijyen kurallarına dikkat edilerek, toptancı hallerine gönderiliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Kumluca'dan sebzeler, hallere tertemiz ulaştırılıyor
Haberler / Ekonomi
31 Mart 2020 Salı 17:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin en önemli örtü altı sebze üretim merkezlerinden olan Kumluca'da, üretime ara verilmeden devam ediliyor. Koronavirüs salgınına karşı tedbirler alınırken, Kumlucalı üreticiler, seralardan toplanan domates ve biber gibi ürünlerin tüketiciyle buluşturulması için yoğun çalışıyor. Örtü altında yetiştirilen sebzeler, çiftçiler tarafından seralardan toplandıktan sonra toptancı hallerine hijyen kurallarına dikkat edilerek, gönderiliyor. El değmeden, hijyenik koşullarda paketlenen ürünler, ihracat ve iç piyasa için sevk ediliyor.

Paketleme tesisini ziyaret eden KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, "Sıkıntılı günlerden geçtiğimiz günlerde büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarını ellerim patlayıncaya kadar alkışlamak istiyorum. Bu arada bir grubu daha alkışlamak istiyorum. Gerçekten evlerde kaldığımız bugünlerde rafların boş kalmamasını sağlayan, gıda üretiminde büyük özveriyle çalışan çiftçilerimizi onlara destek veren tarım paydaşlarını ellerim patlayıncaya kadar alkışlamak istiyorum. Bu zor dönemde, zor şartlarda hiç durmadan üretmeye devam ediyorlar" diye konuştu. 

'GÜVENEREK TÜKETMELERİNİ ÖNERİYORUM'

Son dönemde koronavirüs salgını nedeniyle hijyen koşullarının daha fazla ön plana çıktığını vurgulayan Günay, "Tarım ve ticaret bakanlıklarının bizlere gönderdiği direktifler doğrultusunda özellikle paketleme tesislerinde üreticiden gelen ürünleri el değmemiş şekilde yarımşar, 1'er kiloluk paketlerle yine el değmeden tüketiciye ulaşacak şekilde hijyenik bir şekilde paketleyerek yurdun çeşitli yerlerine sevk ediyoruz. Tüketicilerimize; gönül rahatlığıyla vücut direncinin yükseltilmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi açısından çok önemli olan bizim ürettiğimiz sebzelerimizi, C vitamini deposu ürünlerimizi güvenerek tüketmelerini öneriyorum" dedi.

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESINDE ORTU ALTINDA YETISTIRILEN SEBZELER, HIJYEN KURALLARINA DIKKAT EDILEREK, TOPTANCI HALLERINE GONDERILIYOR. (FOTO:RAMAZAN SARIKAYALI/KUMLUCA-DHA)

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESINDE ORTU ALTINDA YETISTIRILEN SEBZELER, HIJYEN KURALLARINA DIKKAT EDILEREK, TOPTANCI HALLERINE GONDERILIYOR. (FOTO:RAMAZAN SARIKAYALI/KUMLUCA-DHA)

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESINDE ORTU ALTINDA YETISTIRILEN SEBZELER, HIJYEN KURALLARINA DIKKAT EDILEREK, TOPTANCI HALLERINE GONDERILIYOR. KUMLUCA TICARET VE SANAYI ODASI (KUTSO) BASKANI MURAT HUDAVENDIGAR GUNAY, "OZVERIYLE CALISAN CIFTCILERIMIZI, ONLARA DESTEK VEREN TARIM PAYDASLARINI ELLERIM PATLAYINCAYA KADAR ALKISLAMAK ISTIYORUM. BU ZOR DONEMDE HIC DURMADAN URETMEYE DEVAM EDIYORLAR" DEDI. (FOTO:RAMAZAN SARIKAYALI/KUMLUCA-DHA)

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya), (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber