Meta, Instagram’daki "Teen Accounts (Genç Hesapları)" için önemli güvenlik güncellemelerini duyurdu. 16 yaş altı kullanıcılar, ebeveyn izni olmadan canlı yayın açamayacak ve özel mesajlarda otomatik bulanıklaştırma özelliğini devre dışı bırakamayacak.

CANLI YAYIN VE MESAJLARDA KISITLAMA
Yeni kurallara göre, genç hesapların canlı yayın başlatabilmesi için ebeveyn onayı zorunlu olacak. Ayrıca, özel mesajlarda hassas içerikler otomatik olarak bulanıklaştırılacak ve bu özellik kapatılamayacak.

FACEBOOK VE MESSENGER'A DA UZANIYOR
Meta, benzer güvenlik önlemlerini Facebook ve Messenger platformlarına da taşıyacak. Teen Accounts özelliğinin tüm platformlarda genç kullanıcıları koruması hedefleniyor.

ÖNCE BU ÜLKELERDE TEST EDİLECEK
Yenilikler, ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya’da birkaç ay içinde test aşamasına alınacak. Başarılı sonuçlar alınırsa küresel ölçekte yaygınlaştırılması planlanıyor.
Meta, Eylül 2024’te tanıttığı Teen Accounts ile gençlerin dijital güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

BAKAN URALOĞLU'NDAN META'YA ÖVGÜ
Konuyla iilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada gençlerin güvenliğini sağlamanın öncelikli olduğunu belirterek Meta'nın almış olduğu kararı memnuniyetle karşılandığını belirtti. Bakanlığın yönetti çalışmaların uluslar arası mecralarda dikkate alındığını gösterdiğini açıkladı.
X'ten yaptığı açıklamada Bakan Uraloğlu şunları yazdı:
"AK Parti hükümetleri olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin dijital mecralarda güvenliğini sağlamak en öncelikli konularımızdan bir tanesi.
Uzun süredir üzerinde titizlikle çalıştığımız sosyal medya yaş kısıtlaması taslağımızla paralel olarak, Meta’nın Instagram platformunda 16 yaş altı kullanıcıların ebeveyn izni olmadan canlı yayın yapamamasına yönelik aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz.
Bu karar, Bakanlık olarak yürüttüğümüz kapsamlı çalışmaların uluslararası platformlarca dikkate alındığını ve politikalarımızın küresel ölçekte karşılık bulduğunu göstermesi açısından son derece kıymetli.
Ebeveyn onayı olmadan canlı yayın yapılamaması ve şüpheli müstehcenlik içeren görsellerin otomatik olarak bulanıklaştırılması, çevrimiçi riskleri en aza indirmeyi hedefleyen çok önemli adımlardır.
Biz, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla çocuklarımızın dijital alanda güçlü, özgür ama aynı zamanda güvende bir şekilde var olabilmeleri için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.
Ulusal düzeyde koruyucu dijital politikalar üretmeye ve küresel teknoloji devleriyle iş birliği içinde hareket etmeye devam edeceğiz.
Bu alandaki kararlılığımız sayesinde sadece Türkiye’de değil, dünyada da standartları belirleyen bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz."
(Odatv.com)