Gün Haber

Gastronomi hatıra pulları hazırlandı

2019 yılının Ekim ayında UNESCO tarafından gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Afyonkarahisar'ın 'Gastronomi Pulları' hazırlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Gastronomi hatıra pulları hazırlandı
Haberler / REKLAM/ADVERTORIAL
21 Nisan 2020 Salı 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Bürosu Koordinasyonu'nda, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Şehri Afyonkarahisar Pulları çalışması hazırlandı. Bu çalışmada yer alan pullarda Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetleri arasında yer alan kaymaklı ekmek kadayıfı, patatesli ekmek, haşhaş, sucuk, bükme, lokum başta olmak üzere şehrin tarihi, kültürel dokusuna ait görseller yer aldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, "Afyonkarahisar artık markalar şehridir. Bu markaların bir parçası da şehrin zengin mutfağıdır. Sayısız lezzetin yer aldığı Afyonkarahisar mutfağını tescilletmek amacıyla Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi olarak çıktığımız yolda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na başvurduk. Başvurumuz neticesinde gastronomi alanında ağa dahil olarak, bu alandaki zenginliğimizi dünya genelinde tescillettik. Bu tescilimizi de kayıt altına almak amacıyla ilimizin tarihinin, kültürünün, turizminin ve ağırlıklı olarak gastronomi değerlerinin yer aldığı pul çalışmasını hazırladık. Afyonkarahisar için önemli dönüm noktalarından biri olan UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılmamızın ve bu alanda hazırladığımız pul çalışmasının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Mustafa KILINÇ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber