Gün Haber

FoodProduct'ta hedef; 40 bin ziyaretçi

ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek FoodProduct, 28 Ocak Salı günü kapılarını ziyaretçilere açacak. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuar için bu yıl 40 bin ziyaretçi beklediklerini aktardı.
ABONE OL
Abone Ol
FoodProduct'ta hedef; 40 bin ziyaretçi
Haberler / Antalya
20 Ocak 2025 Pazartesi 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 28- 31 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan 31. Anfaş Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nın (FoodProduct) basın toplantısı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirildi. Basın toplantısına sektör temsilcileri ve fuar organizasyonu yetkilileri katıldı.

'ANTALYA, TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BÜYÜK FUAR ŞEHRİ'

Basın toplantısında konuşan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuarların hem Antalya ekonomisine hem de esnafa büyük katkı sağladığını belirtti. Fuarın geçmişine ve önemine değinen Ali Bıdı, “30 yılı aşkındır bu fuarı düzenliyoruz. Önceleri otel ekipmanları ve gıdayı aynı fuarda birleştiriyorduk. Son yıllarda talep doğrultusunda bu fuarları ayırdık. Her yıl büyüyerek devam ediyoruz. Antalya, Türkiye'nin ikinci büyük fuar şehri konumunda. Almanya gibi ülkelerde fuar organizasyonlarını belediyeler destekliyor. Türkiye'de de bu desteğin artması gerekiyor. Bu fuarlarımız, ihracatçı firmalarımızın dünya pazarlarına açılmasına büyük katkı sağlıyor. Hep birlikte bu organizasyona sahip çıkmalıyız" dedi.

YAKLAŞIK 40 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

ANFAŞ Satış Müdürü Cüneyt Karakaya, bu yıl fuarın kapasitesini artırmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Bu yıl fuara 300 firma ve 1000'in üzerinde marka katılıyor. Fuara otel yöneticileri, satın almacılar, aşçılar ve sektörün önde gelen temsilcileri katılım gösterecek. Antalya'yı dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz. Geçen yıla oranla kapasitemizi yüzde 20 artırmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 40 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz" dedi. ANFAŞ Ulusal ve Uluslararası Fuar Direktörü Oğuz Evler, Antalya'nın uluslararası fuarcılık alanında bir marka olduğunu belirterek, “Sezon dışında düzenlenen fuar ve festivaller, bölge ekonomisine canlılık katıyor. Bu tür organizasyonlarla Antalya'nın potansiyelini daha fazla değerlendirebiliriz" diye konuştu. Gastro Antalya temsilcisi Bilal Yüregir ise Antalya'nın gastronomi alanındaki önemine dikkat çekerek, “Antalya, dünyaca ünlü şeflerin ve gastronomi firmalarının buluşma noktası haline geldi. Bu fuar, hem yerli hem yabancı şeflerin bir araya gelmesine olanak sağlıyor. Yurt dışına yapılan sevkiyatlarda büyük katkılar sunuyor" dedi.

'FUARLAR ESNAF İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, fuarların esnafa sağladığı katkılara dikkati çekti. Dere, “Fuarlar, otellerden hediyelik eşya sektörüne kadar birçok alanda katma değer yaratıyor. Bu organizasyonlar, hem Antalya'nın hem de esnafımızın gelişimine büyük katkı sağlıyorö" diye konuştu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) temsilcisi ve ANFAŞ Genel Kurul Üyesi Ziya Özden, Antalya halkını ve iş dünyasını fuara destek olmaya çağırdı. Özden, “Bu fuar, Antalya için büyük bir fırsat. Hep birlikte bu organizasyonu desteklemeli ve sahip çıkmalıyız" dedi.

Aysu DURSUN/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber