Gün Haber

Fazla tuz tüketiminin sağlığa etkileri anlatıldı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Tuza Dikkat Haftası ve 10 Mart Dünya Böbrek Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, fazla tuz tüketiminin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri anlatıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Fazla tuz tüketiminin sağlığa etkileri anlatıldı
Haberler / Sağlık
14 Mart 2015 Cumartesi 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaş Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte halk pazarında açılan stantta vatandaşların tansiyonu ölçüldü. Pazara gelenlere böbrek ve tansiyon sorunu olup olmadığı sorulurken, böbrek hastalıkları, hipertansiyonun belirtileri, alınacak önlemler ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi verildi. Tuz kullanımına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken, fazla tuz kullanımının böbrek, kalp ve damarlarda yaptığı hasar anlatıldı. Vatandaşlara konuya ilişkin broşür ve kitapçıklar verildi. Hafta boyunca ise okullarda sağlıklı tuz kullanımı ve hipertansiyon konusunda eğitim toplantıları yapıldı. 

Kaş Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Bircan Yarıcı, "Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği kişi başına günlük tuz tüketimi 5 gram. Bu tüketim Türkiye'de kişi başı 15 gram. Hipertansiyon, kalp krizi riski ve inmenin en büyük nedenlerinden biri de yüksek tuz tüketimi. Düzenlediğimiz etkinliklerle eğitim çalışmalarıyla buna dikkat çekmeye çalıştık" dedi.
Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber