Gün Haber

Emek örgütlerinden açıklama

Hükümetin seçim öncesinde yayımladığı Kanun Hükmünde Kararname ile 4/B’li sözleşmeli çalışanları kadroya geçirmesi, ancak bu haktan 4/C’li sözleşmelileri muaf tutması emek örgütlerinin tepkisine yolaçtı. Sendikalar, yaptıkları ortak açıklamada, 4/C kapsamında istihdam edilenlerin kadroya alınmamasının “ayrımcılık” olduğunu iddia etti.
ABONE OL
Abone Ol
Emek örgütlerinden açıklama
Haberler / Ekonomi
11 Haziran 2011 Cumartesi 09:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bağımsız Yapı İmar-Sen Genel Başkanı Bayram Zengin, Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Remzi Kızılkaya ve SÖZ-DER (Sözleşmeli 4 C Mağdurları Derneği) Genel Başkanı Erkan Börekçi, ANKA’ya yaptıkları ortak açıklamada, 4/C kapsamında istihdam edilenlerin kadroya alınmamasının “ayrımcılık” olduğunu öne sürdü. Hükümetin 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 4/B kapsamında istihdam edilenleri kadroya geçirmesinin “kanayan bir yaranın tedavisi için” olumlu bir gelişme olduğu dile getirilen açıklamada, yüz binlerce sözleşmeli personelin bu sevinci yaşamakta olduğu, ancak belediyeler ve il özel idarelerinde çalışanların kapsam dışında tutulmasının ise Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu vurgulandı. Kararname dışı bırakılan sözleşmeli personel kadar 4/C kapsamında istihdam edilen ve yıllardan beri “ayrımcılığa” tabi tutulan özelleştirme mağdurlarının yarasına neşter vurulmasının zamanının geldiğinin belirtildiği açıklamada, “Sayıları 44 bin kişiyi aşan özelleştirme mağdurları, işyerleri kendi iradeleri dışında özelleştirilmiş ve işsiz kalmışlardır. Yılların birikimlerini, tecrübeleri bir kanara fırlatılarak mesleklerini kaybetmiş, vasıfsız işçi pozisyonuna düşürülmüşlerdir” ifadeleri kullanıldı.

“4/C’LİLER ANAYASANIN EŞİTLİK İLKESİ GEREĞİ KADROYA ALINMALI”

Sözleşmelilerin aile yardımı başta olmak üzere birçok sosyal hak ve yardımdan mahrum bırakıldıklarının ifade edildiği açıklamada, “Damga Vergisi muafiyetinde bile ayrımcılığa tabi tutulmuşlardır. Ücretleri yarıya düşürülmüştür. Kamu görevlisi sayılmalarına rağmen, diğer kamu görevlilerinin yararlandığı sosyal hak ve yardımlarda ayrımcılığa tabi tutulmaları Anayasanın eşitlik ilkesine açıkça aykırılık içermektedir. Hükümetin, 632 sayılı KHK ile sözleşmeli personele yaşattığı sevinci, yeni bir KHK ile özelleştirme mağdurlarına da sağlamasını bekliyoruz. Bu özelleştirme mağdurlarının en tabii hakkıdır” denildi.
Özelleştirme mağdurlarının birikimleri, tecrübeleri ile kadroya geçmeyi hak ettiklerini ifade edildiği açıklamada, özelleştirme mağdurlarının kendileri kadar eş ve çocuklarının da mağdur olduğunun altı çizilerek, “Bir kere daha Sayın Başbakana hatırlatmak istiyoruz: Özelleştirme mağdurları bu ülkenin üvey evladı değildir. Düzenlenecek bir Kanun Hükmünde Kararname ile 4/C kapsamında istihdam edilenler hakkaniyet gereği, Anayasanın eşitlik ilkesi gereği kadroya alınmalıdır” ifadesi kullanıldı.(ANKA)
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber