Gün Haber

Dondurma Kalıbı Çeşitleriyle Evde Pratik Dondurmalar Yapma

Dondurma, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu yazımızda, dondurma kalıbı ile evde nasıl dondurma yapılacağını detaylı bir şekilde anlatacağız.
ABONE OL
Abone Ol
Dondurma Kalıbı Çeşitleriyle Evde Pratik Dondurmalar Yapma
Haberler / REKLAM/ADVERTORIAL
31 Temmuz 2023 Pazartesi 10:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dondurma kalıpları, evde veya pastanenizde istediğiniz malzemelerle, katkı maddesiz biçimde ve dilediğiniz şekillerde dondurma yapmanıza olanak sağlayan mutfak gereçleridir. Pasta malzemeleri kategorisine giren bu ürünleri dondurma kalıbı olarak kullanmanın dışında hammadde malzemesine göre pasta, çikolata ve kek kalıbı olarak da kullanabilirsiniz.

Dondurma Kalıpları Nasıl Kullanılır?

Dondurma kalıpları ile nasıl evde dondurma yapabileceğinizi adım adım açıklayalım:

Dondurma Kalıbı Seçimi

Dondurma yapımında ilk adım, kaliteli bir dondurma kalıbı seçmektir. Kalıplar, farklı malzemelerden (silikon, metal vb.) yapılmış olabilir. İdeal kalıbı seçerken, içinde dondurmaların eşit bir şekilde donmasını sağlayan ve kolayca çıkarılmasına olanak tanıyan bir modeli tercih etmelisiniz.

Dondurma Malzemeleri

Dondurma yapımında temel malzemeler şunlardır:

  • Tam yağlı süt ya da krema

  • Toz şeker

  • Yumurta sarısı (isteğe bağlı)

  • Vanilya özütü ya da diğer aroma vericiler

Bu malzemelerle basit bir vanilyalı dondurma hazırlayabilirsiniz. Farklı tatlar için meyve, çikolata parçacıkları veya fındık gibi ek malzemeler ekleyebilirsiniz.

Dondurma Yapmaya Hazırlık

İlk olarak sütünüzü bir tencereye alın. Şekeri ekleyin ve orta ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. Eğer yumurta sarısı kullanacaksanız, ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın ve sıcak süt karışımından azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu işlem yumurtaların pişmemesi için önemlidir. Daha sonra tüm karışımı tencereye geri dökün ve kısık ateşte 10 dakika kadar karıştırarak pişirin.

Hazırladığınız karışımı bir kaseye alın ve oda sıcaklığında biraz soğumasını bekleyin. Ardından buzdolabında en az 2 saat, tercihen bir gece soğutun.

Dondurma Kalıbına Dökme ve Dondurma

Soğuyan karışımınızı dondurma kalıplarınıza dökün. Dondurucuda en az 4-6 saat, tercihen bir gece bekletin.

Dondurmalarınızı Kalıbından Çıkararak Servis Etme

Dondurma kalıbınızdaki dondurmayı birkaç dakika dışarıda beklettikten sonra, dikkatlice kalıbından çıkarın. Şimdi afiyet olsun.

Evde dondurma yapmanın keyfi, dışarıda satın alınan dondurmalarla kıyaslanamaz. Malzemelerinizi kendiniz seçebilir, katkı maddesi olmadan saf ve doğal bir lezzet elde edebilirsiniz. Bu yazımızda anlattığımız adımları takip ederek, dondurma kalıbı ile evde mükemmel dondurmalar hazırlayabilirsiniz.

Dondurma kalıbı, çikolata kalıbı, kek kalıbı, pasta kalıbı ve benzeri pek çok kalıp seçeneğini, Pastacılık ekipmanları, Endüstriyel gıda makinesi gibi geniş ürün çeşitlerini uygun fiyat ve kalite güvencesiyle https://www.beysa.com/ internet sitesinden satın alabilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber