Gün Haber

Bu ne iş?

30 Mart 2014'deki yerel seçimler, oyların sayımı konusunda demokrasi tarihimizin en tartışmalı seçimiydi. Kesin sonuçlar devletin, yani Yüksek Seçim Kurulu'nun sitesinde yayınlanana kadar tartışma bitmedi. Peki, YSK bu işin içinden gerçekten çıkabilmiş mi?..
ABONE OL
Abone Ol
Bu ne iş?
Haberler / Siyaset
8 Temmuz 2014 Salı 16:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YSK'nın SEÇSİS adını verilen itiraz edilemez, kesinleşmiş tablolarına şöyle bir göz attığımızda Antalya'nın Alanya İlçesi ile ilgili ilginç bir ayrıntı gözümüze çarptı. Toplam seçmen sayısının 207 olarak belirtildiği Burçaklar Mahallesi'nde seçime ilgi o kadar büyük olmalı ki, sandığa 208 kişi gitmiş ve oy kullanmış.
207 seçmenli sandıktan 208 oy çıkmış. Katılım yüzde 100'ü geçmiş.
Şaka değil gerçek...
Oyların dağılımına ve geçersizleri topladığımızda da 208 çıktı.
Bizim anlamadığımız, YSK'nın bunu kesinleşmiş sonuçlar listesine nasıl aldığı ve devletin resmi sitesinde kesin sonuç olarak nasıl yayınlandığı...
(GÜN HABER/ÖZEL)


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Mehmet Sağlam
 9 Temmuz 2014 Çarşamba 13:44
Başbakan hep kedi söyler inanmadığı şeyi: "Zulümle abad olunmaz!!!" :(
 mertt
 9 Temmuz 2014 Çarşamba 09:28
Araştırmacı GAZETECİ OLDUĞU ŞÜPHEL ZAT AKP Lİ OLMALISIN SEN. Sandıktan çıkan Kullanılan oy miktarına bakarsan 194 tür. İyi seneryo yazıyorsun. 13 fazla oy nerden çıktı. Oda sabahın üçünde ÇAVUŞOĞLU tarafından zıplatılan oylardan olamsınn. Hey gidi ülkem nasıl bir hal almış yalaka ve onursuzlukk.
 Bir Bilen Araştırmacı Gazeteci
 8 Temmuz 2014 Salı 17:31
Sandık seçmen listesine kayıtlı olmayan seçmenlerin oy kullanması MADDE 35- İlçe seçim kurulu başkanı, seçimin yapıldığı çevrede oy verme hakkına sahip olduğu halde, (Seçimin yapıldığı seçim çevresindeki seçmen listesinde kayıtlı olması koşuluyla) görev yaptığı sandığa ait seçmen listesinde kayıtlı bulunmayan (298/3, 94); a) Sandık kurulu başkan ve üyeleri ile bina sorumlularının, b) Seçimin güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçlerinin, c) İlçe seçim kurulu tarafından sandık kurulu üyelerini görev yerine ulaştırmak için görevlendirilmiş kişilerin, her birine seçmen olduğunu ve hangi seçimde oy kullanabileceğini gösteren ve sandık seçmen listesindeki bilgileri kapsayan bir belge verir (Örnek: 142). Ayrıca, bu seçmenlerin esas kayıtlı olduğu sandık seçmen listesine meşruhat verilmek üzere kayıtlı bulunduğu sandık kurulu başkanlığına durumu yazı ile bildirir. İl genel meclisi üyeliği seçimi için her ilçe, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği seçimi için her belde bir seçim çevresi olduğu gibi, mahalle muhtarlıkları ile ihtiyar heyetleri seçimi için de her muhtarlık bir seçim çevresidir. Bu nedenle; 1) Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi yapılan yerlerde; a) Kendi seçim çevresinde ve kayıtlı olduğu muhtarlık bölgesinde görev alan kişi, tüm seçim türleri için oyunu kullanır. b) Kendi seçim çevresinde ancak kayıtlı olduğu muhtarlık bölgesi dışında görev alan kişi, belediye seçimleri için oy kullanır. Mahalle seçimi için oy kullanamaz. c) Büyükşehir belediye sınırları içinde ancak kayıtlı olduğu ilçe dışında görev alan kişi, yalnız büyükşehir belediye başkanlığı seçimi için oy kullanır.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber