Gün Haber

Bayramınız zehir olmasın! Kurban etiyle ilgili bu hatayı sakın yapmayın

40 yıllık kasap ustası İzzet Canözer, yıllardır yapılan en yaygın hatayı açıklıyor: "O et hemen pişirilmez!" Etin lezzetini ve sağlığını korumak için uygulanması gereken altın kuralları tek tek anlattı. Peki, kurban eti nasıl dinlendirilir? Gerçekten kıymanın şişten dağılmamasını sağlayan yöntem ne?
ABONE OL
Abone Ol
Bayramınız zehir olmasın! Kurban etiyle ilgili bu hatayı sakın yapmayın
Haberler / Türkiye
5 Haziran 2025 Perşembe 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kilis'te 40 yıldır kasaplık yapan İzzet Canözer, kurban etinin kesildikten sonra en az 4-5 saat dinlendirilmesi ve ardından bir gece buzdolabında bekletilmesi gerektiğini belirtti. Canözer, bu yöntemin hem etin lezzetini artırdığını hem de sağlıklı tüketim için önemli olduğunu vurguladı.

''ETİN KENDİ SUYUNU ÇEKMESİ VE İÇİNDEKİ ZARARLI HÜCRELERİN ÖLMESİ SAĞLANIR"

Kurban kesiminin ardından etin hemen işlenmemesi gerektiğini belirten Canözer, "Etin kesildikten sonra en az 4-5 saat serin bir ortamda üzeri beyaz bir bezle örtülerek dinlendirilmesi gerekir. Bu süreçte etin kendi suyunu çekmesi ve içindeki zararlı hücrelerin ölmesi sağlanır" dedi.

''HEM PİŞİRMEDE HEM DE SİNDİRİMDE AVANTAJ SAĞLAR"

Canözer, dinlenme sürecinin ardından etin buzdolabında bir gece bekletilmesini önererek, "Et soğuduktan sonra dolapta bir gece dinlenirse daha sağlıklı olur ve hem pişirmede hem de sindirimde avantaj sağlar" ifadelerini kullandı.

''KIYMA ŞİŞE SAPLANDIĞINDA DAĞILMAZ, PİŞTİĞİNDE SERT OLMAZ"

Ayrıca kurban etinin işlenmesiyle ilgili de tavsiyelerde bulunan Kasap Ustası Canözer "En az 4-5 saat etin bıçak görmemesi gerekir. Daha sonra kemiğinden ayırıp parçaları düzenli bir şekilde yerleştirmek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir sonuç verir. Böylece kıyma şişe saplandığında dağılmaz, piştiğinde sert olmaz" şeklinde konuştu.
Etin, yatay şekilde tepside dinlendirilmesinin de faydalı olduğunu belirten Canözer, "Bu yöntem, etin hem şeklinin korunmasını sağlar hem de lezzetini artırır" diye konuştu.

(Sabah)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber