Gün Haber

Başsavcılık itiraz etti, otel sahibi evinde gözaltına alındı

ESKİ İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'in (36) silahla yaralanması olayına ilişkin davada otel sahibi Yahya Kurt (80) hakkında verilen 10 yıl hapis cezasının ev hapsine çevrilmesi kararına başsavcılık itiraz etti.
ABONE OL
Abone Ol
Başsavcılık itiraz etti, otel sahibi evinde gözaltına alındı
Haberler / Antalya
21 Şubat 2025 Cuma 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, geçen yıl 31 Ocak'ta, Side Mahallesi'ndeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Güvenlik kameralarının incelenmesi ve 14 saatlik çalışma sonucunda, olayda kullanılan araç tespit edildi. Operasyonda araç sürücüsü Ergün Göreayı (25), Kemer ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen Ergün Göreayı tutuklandı. Silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen Selahattin Oğuz (48) ve yardım eden Remzi Ulu (40) da geçen yıl 8 Şubat'ta yakalandı. Selahattin Oğuz tutuklanırken, Remzi Ulu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'YAHYA KURT VE EŞİ YAPTIRDI'

Saldırıda yaralanan Hüseyin Ergen'i, geçen yıl 9 Şubat'ta sosyal medya uygulamasından arayan ve Selahattin Oğuz'un akrabası olduğunu öne süren kişi, olayı otel sahibi Yahya Kurt ve eşi Ayşen Kurt'un para karşılığında yaptırdığını söyleyip, aynı uygulama üzerinden video ve fotoğraf gönderdi. Adı tespit edilemeyen kişi, olayı planlayan Ahmet Çelik'in (42) Kemer ilçesinde jandarmaya teslim olacağını ve video ile diğer belgeleri teslim edeceğini söyledi. Aynı gün Ahmet Çelik, Kemer ilçesindeki Beldibi Jandarma Karakolu'na gidip teslim oldu.

PARA KONUSUNDA ANLAŞMAZLIK YAŞAMIŞLAR

Manavgat'ta jandarmaya ifade veren Ahmet Çelik, azmettiricinin otel sahibi Yahya Kurt olduğunu iddia etti. Hüseyin Ergen'in öldürülmesi için Yahya Kurt'un para teklif ettiğini, bu sırada Yusuf Akbaş (32) ve Furkan Enes Derinçay'ın da (30) yanında bulunduğunu öne süren Ahmet Çelik, kendisinin önce 20 milyon, sonra 10 milyon lira istediğini anlattı. Çelik, silahlı saldırının ardından görüştüğü Kurt'un parayı çok bulup, kendilerine 3 milyon lira teklif ettiğini kaydetti. Ahmet Çelik, Selahattin Oğuz'a silahlı saldırıyı gerçekleştirmesi için talimat verdiğini, Yahya Kurt ile para konusunda anlaşmazlık yaşadıktan sonra karakola teslim olduğunu söyledi.

TUTUKLU SANIKLARIN TAMAMI İLK DURUŞMADA SERBEST KALDI

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla jandarma ekipleri, Kurt ile görüşmesinde Ahmet Çelik'in yanında bulunan Yusuf Akbaş ve Furkan Enes Derinçay'ı yakalarken, otel sahibi Yahya Kurt'u da evine düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Savcılık ifadelerinin ardından Ahmet Çelik, Yusuf Akbaş, Furkan Enes Derinçay ve Yahya Kurt, 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada, olay tarihinde İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi olan Ayşen Kurt da daha sonraki tarihlerde ifade verdi. Ayşen Kurt, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İlk duruşmada, tutuklu sanıkların tamamı tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan sanıklar Ahmet Çelik, Ayşen Kurt, Yahya Kurt, Yusuf Akbaş, Ergün Göreayı, Furkan Enes Derinçay, Remzi Ulu, Selahattin Oğuz'un cezalandırılması talep edildi. Saldırı sonrası Yahya Kurt'un olayda kendisinin de suçlanabileceğini söylediği, Ahmet Çelik'in ise "Neyi, ne kadar azmettirici olarak suçlanabilirsin? Tek koz var; azmettirici olarak seni suçlayacak. Senin açıklarının hepsini kapatırım" sözlerinin yer aldığı güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.

Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması şubat ayı başında yapıldı. Mahkeme heyeti, sanıkların Hüseyin Ergen'e yönelik eyleminin 'Kasten öldürmeye teşebbüs' olduğundan hareketle Ayşen Kurt hakkında olayla ilgili her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı için beraat kararı verdi. Yahya Kurt'a önce 15 yıl hapis cezası verilirken, olaydan önce şikayetçi Hüseyin Ergen'in yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle tahrik altında olduğu belirtilerek, cezası 10 yıla indirildi. Mahkeme heyeti, Yahya Kurt'un ilerlemiş yaşı ve sağlık sorunlarını dikkate alıp, cezasını elektronik kelepçeyle ev hapsine çevirdi.

YARDIMCI OLDUĞU İÇİN CEZASI 10 YILA İNDİRİLDİ

Olayın organizatörü Ahmet Çelik'e 15 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın soruşturma ve kovuşturma aşamasında verdiği ifadelerle olayın aydınlatılmasına yardımcı olduğu için cezasını 10 yıla indirdi. Silahlı saldırıda tetiği çeken Selahattin Oğuz'a 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl, ayrıca 'Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet' suçundan 2 yıl hapis cezası verildi. Duruşmada mahkeme heyeti, diğer sanıklar Yusuf Akbaş, Ergün Göreayı, Furkan Enes Derinçay ve Remzi Ulu'yu da 15'er yıl hapse çarptırdı. Mahkeme heyeti, kararın itiraz için Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nde istinaf edilebileceğini belirterek, tüm sanıkların tutuklanmalarını kararlaştırdı.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, üst mahkemeye başvurarak Yahya Kurt'un ev hapsi şeklindeki cezasına itiraz etti. İtirazı görüşen Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi, Kurt hakkındaki ev hapsi kararını bozdu. Karar üzerine Kurt, JASAT timleri tarafından Antalya'daki evinde gözaltına alındı. Yahya Kurt'un jandarmadaki işlemlerinin ardından infaz savcılığına çıkarılacağı ve cezaevine götürüleceği öğrenildi.

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 22 Şubat 2025 Cumartesi 11:57
Galiba 80 yaşına gelmiş ve ihtiyar birinin varsa suçu, evinde elektronik kelepçe ile cezasını çekmesi gayet isabetli bir kararmış. Cezaevleri zaten ağzına kadar dolu,içeri alınsa kime ne faydası var.1 kişi demek Devlete masraf demek.İnfaz kanununda bir değişikliğe gidilerek 10 yılın altındaki hükümlülerin cezalarını evlerinde elektronik kelepçe ile çekmelerinin sağlanması sağlanmalıdır.Binlerce hükümlü cezaevinde olmayacağı için,bütçeyede yük olmayacaklardır.Yoksa 100 binlerce kişiyi içerde yatır,doyur.Binlerce memur görevlendir olacak iş değil. Adalet bakanlığı görevlileri umarız 10 yıl ve altında ceza lanlar için böyle bir düzenlemeye giderler.Daha fazla ceza alanlar ise cezalarını çektikten sonra kalan 10 yılın infaz süresi kaç yılsa o güne kadar yatar,onlarda günü geldiğinde ev hapsine gönderildiğinde,göreceksiniz cezaevleri yarı yarıya boşalmış olur.Devlet de boşu boşuna masraf etmemiş olur.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber