Gün Haber

Aronyalı dondurma üretti

AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde dondurma üreticisi İsmail Tunç, aronya meyveli dondurma yaptı. Tunç, "Müşterilerimiz çok sevdi. Çok lezzetli ve çok faydalı bir dondurma oldu" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Aronyalı dondurma üretti
Haberler / REKLAM/ADVERTORIAL
20 Mayıs 2020 Çarşamba 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çay'da dondurma üretimi yapan ve çeşitli lezzetlerde dondurma yapan İsmail Tunç, 22'nci tür olan dondurmasını aronya meyvesinden yaptı. İsmail Tunç, "Babam 42 yıllık dondurmacı. İkiz kardeşim Ahmet ile birlikte baba mesleğini sürdürüyoruz. Biz de 30 yıldır dondurmacıyız. 2020 yılında yenilik düşünürken, aronya meyvesi aklımıza geldi. Kanser önleyici, içeriği antioksidan deposu. Koronavirüs gibi mikroplara karşı direnç sağlayan bir meyve. Niğde'de bu meyveyi üretin şirketle anlaşarak yetki aldık ve üretmeye başladık. Müşterilerimiz çok sevdi. Çok lezzetli ve çok faydalı bir dondurma oldu. Üretimini bayramda artıracağız. Yaz günlerinin vazgeçilmezi dondurma artık aronyalı olarak da vitrinlerimizde" dedi.

Kuzey Amerika'da kendiliğinden yetişen üzüme benzeyen bir meyve olan aronyanın, bir süredir Türkiye'de de ekimi ve yetiştiriciliği yapılıyor.

AFYONKARAHISAR'IN CAY ILCESINDE DONDURMA URETICISI ISMAIL TUNC, ARONYA MEYVELI DONDURMA YAPTI. TUNC, "MUSTERILERIMIZ COK SEVDI. COK LEZZETLI VE COK FAYDALI BIR DONDURMA OLDU" DEDI.(FOTO:CAY-DHA)

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Kenan YANAK
 20 Mayıs 2020 Çarşamba 14:45
Tebrik ederim allah yolunuzu açik etsin hayırlı işler bol bereketli kazançlar dilerim

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber