sikayetvar.com’a, ‘Devlet hastanesinden beni soğuttu’ diye yazan hamile kadının iddiaları şöyle: (Not: kelime hataları ve cümle bozuklukları düzeltilmeden verilmiştir)
“Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Doktorun Tavrı
Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ‘nde E** t** kadın doğumda çalışan bir doktor. Ben 29+1 günlük hamileyim. Beni muayene etmeyip direkt olarak obstetrik ultrasyona yönlendirdi. Zaten ultrason da sıra almak 10 - 15 gün sonra çıkıyor. Bana çıkınca sonra gelirsin dedi. Bebeğinde bir şey var mı? Ben nereden bileceğim sağlığı açısından ultrasyonu yaptırmalısın dedi. Beni en azından muayene etmesi lazımdı. O zaman o ultrasyon aleti ne işe yarıyor? Hastanedeki yazık ya yazık devlet hastanesinden soğuttu beni ben ona hakkımı helal etmiyorum. Asla hastanenin de gereğini yapmasını istiyorum. Böyle bir doktor doktor olamaz.”
OBSTETRİK ULTRASONOGRAFİ NEDİR?
Obstetrik ultrasonografi gebelik takiplerinde yapılan ultrasonografik incelemeye verilen isimdir. Günümüzde kullanılan ultrasonografi cihazları hareket halindeki fetusun görüntülerini monitör ekranına yansıtmakta ve fetusu incelemeye olanak tanımaktadırlar. Prob anne adayının karnı ile temas eden cihazdır. Probdan yayılan bu ses dalgaları değişik dokulardan değişik oranlarda ve formlarda yansıyarak aynı alıcıya geri dönerler. Birbirinden farklı olan bu yansımalar bilgisayar tarafından işlenerek görüntü olarak monitöre yansıtılır. Bu görüntüye ultrasonogram adı verilir. Fetal kalp atımları ya da bebeğin hareketleri gibi hareketli görüntüler monitörden izlenir. Benzer şekilde görüntülerin incelenmesi ile fetusta bulunan anormallikler saptanabilir. Yine fetusa ait ölçümler yapılarak gelişimi değerlendirilebilir.