Gün Haber

Antalya’nın geleneksel lezzeti tescil yolunda

ANTALYA’ya özgü geleneksel lezzetlerden olan Antalya yörük kebabı için coğrafi işaret başvuru süreci başladı. Süreç kapsamında düzenlenen tanıtım etkinliği, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya’nın geleneksel lezzeti tescil yolunda
Haberler / Antalya
26 Ağustos 2025 Salı 16:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya, sahip olduğu gastronomi mirası ve coğrafi işaret potansiyeli ile marka şehir olma yolunda ilerliyor. Antalya mutfağının önemli değerlerinden Yörük kebabı için coğrafi işaret başvuru süreci başlatıldı. Süreç kapsamında düzenlenen tanıtım etkinliği, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

TESCİL SÜRECİYLE ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA TANINIRLIK ARTACAK

Antalya Valiliği koordinesinde, Kepez Kaymakamlığı tarafından yürütülen çalışmaların tanıtıldığı etkinlikte, Antalya yörük kebabının tarihsel ve kültürel geçmişi, özgün pişirme teknikleri ve geleneksel Yörük kültürüyle bağları katılımcılara tanıtıldı.

Millet Bahçesi’nde düzenlenen programa, Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, vali yardımcıları, Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu ile Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu katıldı. Coğrafi işaret sürecinin tamamlanmasıyla, Antalya yörük kebabının korunması ve uluslararası alanda tanınırlığının artırılması hedefleniyor.

ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber