Gün Haber

AÜ Hemşirelik Fakültesi'nin AB Erasmus Projesi başladı

AKDENİZ Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Avrupa Birliği Erasmus+ Yükseköğretim Alanındaki İşbirliği Ortaklıkları (KA220) Programı kapsamında yeni bir projeye imza attı.
ABONE OL
Abone Ol
AÜ Hemşirelik Fakültesi'nin AB Erasmus Projesi başladı
Haberler / KAMPÜS
6 Ocak 2025 Pazartesi 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Projenin ana hedefi, afet hemşireliği alanında uygulamaların güçlendirilmesi ve temel yetkinliklerin artırılması olarak belirtiliyor. ECoDN-HUB adlı proje, afet durumlarında hemşirelerin karşılaştığı zorluklarla başa çıkabilmek için gerekli bilgi ve becerilerin geliştirilmesini amaçlıyor. Bu kapsamda, Avrupa'daki çeşitli iş birlikleriyle afet hemşireliği uygulamalarının yaygınlaştırılması ve eğitim materyallerinin oluşturulması planlanıyor.

AÇILIŞ TOPLANTISINA KATILIM YOĞUNDU

Açılış toplantısına, proje ortakları, sağlık sektöründen paydaşlar, hemşireler ve öğrenciler katıldı. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Zeynep Özer, açılış konuşmasında, projenin afet hemşireliğine katkı sağlayarak hemşirelerin afet yönetimindeki etkinliklerini artırmayı amaçladığını belirtti. Prof. Dr. Özer, Avrupa Birliği destekli projelerin, uluslararası iş birlikleri için önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı.

PROJE ORTAKLARI VE İŞBİRLİKLERİ

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nin koordinatörlüğünde yürütülen projede, 3 yerel ve 3 yabancı olmak üzere toplam 6 kurum yer alıyor. Yerel ortaklar; Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, yabancı ortaklar ise Abo Akademi Üniversitesi, Jihoceska Univerzita V Ceskych Budejovicich ve Universitatea De Vest Din Timisoara Teknoloji Fakültesi olarak sıralanıyor.

PROJENİN ETKİSİ VE GELECEK HEDEFLERİ

Proje, afet hemşireliğinde en iyi uygulamaları belirlemeyi, eğitim modülleri geliştirmeyi ve afet durumlarında hemşirelerin bilgi, beceri ve yetkinliklerini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, afet müdahale stratejilerinin etkili bir şekilde öğretilmesi için çoklu öğrenme araçları geliştirilmesi hedefleniyor.

Proje, önümüzdeki iki yıl boyunca afet durumlarına yönelik sağlık hizmetlerini geliştirmeyi ve bu alandaki eğitim faaliyetlerini güçlendirmeyi de amaçlıyor. Ayrıca, proje süresince uluslararası düzeyde bir ağ oluşturularak afet hemşireliğinde ortak bir dil ve standartların belirlenmesi planlanıyor.

PROJE FAALİYETLERİ VE YAYGINLAŞTIRMA

Projede Romanya'da senaryo yazma ve AR/VR araçları geliştirme eğitimi, AR/VR pilot vaka çalışmaları, ECoDN-HUB senaryo yazımı ve AR/VR geliştirme kılavuzu, AR/VR senaryoları ve videoları geliştirme, Afet hemşireliği farkındalığı konusunda animasyon hazırlanması, Afet hemşireliği el kitabı hazırlanması, Makale yayımlanması, Ulusal seminerler ve uluslararası/ulusal kongrelerde proje sunumu başlıklı sekiz ana faaliyet alanı bulunuyor.

Proje çıktıları, ortak ülkelerin dillerine çevrilerek projenin web sitesinde yayımlanacak. Ayrıca eğitim materyalleri, müfredatlar, makaleler ve kongre sunumları ile yaygınlaştırılacak.

ECoDN-HUB, afet hemşireliği alanında önemli bir adım olarak dikkat çekerken, küresel sağlık krizlerine karşı daha hazırlıklı ve etkili bir yanıt verilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Gün Haber